Gurmaniški Portugalijos skoniai

Po kelionės į Portugaliją, keliautojai prisipažįsta, jog ši šalis palieka neišdildomus įspūdžius. O Portugalijoje ragauto maisto skonis atmintyje išlieka dar ilgai. Keliautojų vis labiau atrandama Portugalija gali pasigirti savo gastronominėmis tradicijomis ir kultūra. Atostogų šioje šalyje metu mėgausitės kokybišku ir turtingu maistu, ragausite unikalaus portugališko vyno, Jus svaigins aromatingų likerių aromatas ir džiugins portugališkų desertų palaima. Portugalijos virtuvė – tai dar vienas šios šalies veidas.

Įprastai Portugalijos virtuvė priskiriama Viduržemio jūros krypčiai, tačiau ši šalis stebina tuo, kad geba puikiai saugoti savo tradicijas. Iki šiol skirtinguose Portugalijos regionuose galima paragauti labai skirtingų patiekalų. Dėl to portugališka virtuvė yra labai gausi ir nustebins kiekvieną kartą poilsiaujant šioje šalyje.

Portugalai negali be jūros

Portugališkos maisto tradicijos neatsiejamos nuo jūros gėrybių. Kelionės į Portugaliją metu tiesiog būtina pasimėgauti jūros gėrybių patiekalais, nes tai yra ta vieta, kur galima mėgautis šviežiais ir kokybiškais produktais. Yra restoranų, kurie gali pasiūlyti ką tik sugautą aštuonkojį ar šviežių moliuskų. Jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai rinkitės jas Portugalijos restoranuose. Čia labai populiaru valgyti sardines, menkes, tuną, kitas lengvai pagaminamas žuvis.

Tradicinė Portugalijos virtuvė

Tradiciškai portugalai valgo daug daržovių, žalumynų, mėsos, naudoja daug prieskonių. Todėl tarp Portugaliją reprezentuojančių patiekalų, kuriuos būtina paragauti kelionės Portugalijoje metu, tai gausiai prieskoniais gardintas Piri Piri viščiukas, Porto mieste gimęs mėsos sumuštinis Francesinha, beveik kiekviename restorane patiekiamas troškinys su pupelėmis – Feijoada ir kt.

Portugalai labai mėgsta ir šviežius bei maistingus desertus. Jiems gaminti čia naudojami vaisiai, labai dažnai – figos. Daugybė desertų gaminami iš kiaušinių į pieno. Todėl čia labai populiarūs įvairūs pudingai. Ir žinoma, kaip gi be tradicinių portugališkų pyragėlių Pastel de Nata.

Portugalijos vizitinė kortelė – vynas

Atskiros pagarbos Portugalijoje nusipelno vyndarystės tradicijos. Kelionės į Portugaliją metu tiesiog privaloma pasimėgauti čia gimusiu portugališku vynu, apsilankyti vyno darykloje ir pamatyti, kaip gimsta šis visame pasaulyje vertinamas gėrimas. Negalite viešėdami Portugalijoje neparagauti Portveino – Portugalijos pasididžiavimo. Tai spirituotas vynas, kuris šiek tiek primena likerį, tačiau užkariauja turistų širdis dėl vaisių aromato ir savo unikalaus skonio.

Portugalijos vizitine kortele laikomas ne tik Portveinas, bet ir vietinis Ginja – brendžiu praturtintas vyšnių likeris. Dažnai patiekiamas nedidelėje taurelėje su gabalėliu vaisiaus, šis gėrimas sutinkamas ko gero visuose šalies baruose ir užeigose. Vietiniai jį geria vienu ūpu, o turistai dažniausiai gurkšnoja. Sodrus skonis ir įspūdingos šio likerio gyvavimo tradicijos skirtingos priklausomai nuo regiono.

Jo didenybė sūris

Portugalijoje sūris labai vertinamas. Jis užima didelę portugalų virtuvės dalį. Pirmiausia todėl, kad portugalai mėgsta vyną ir likerius. O prie jų labai dera įvairių skonių ir tekstūrų sūriai. Todėl kelionės į Portugaliją lėktuvu metu pasiruoškite iš naujo atrasti sūrius.

Sūris kelionės į Portugaliją metu valgomas labai dažnai. Jie nenaudojami gaminant patiekalus todėl dažniausiai patiekiami atskirai arba kaip užkandis. Portugalijoje populiariausi avies ir ožkos pieno sūriai, kurie pasižymi sodriu aromatu ir intensyviu skoniu. Kiekvienas jų – kitaip atsiskleidžia skirtinguose maisto ir gėrimų deriniuose. Visi jie gurmaniškai dera su vynu, likeriu, šviežiais vaisiais ar marinuotomis alyvuogėmis. Sūriai taip pat dažnai patiekiami su desertais. Sūris yra geras pasirinkimas ir lauktuvėms iš Portugalijos. Jeigu nespėjote paragauti kelionės Portugalijoje metu, vietinėje krautuvėje įsigykite bent kelis gabalėlius čia pat gaminto tiek šviežio ir minkšto, tiek jau brandinto sūrio.

    Siųsti užklausą